Photo: Getty Images

Український футболіст Олександр Сваток, який за останні чотири роки став важливою частиною захисту "Дніпра-1", готується до нового етапу в своїй кар'єрі. 29-річний захисник підписав контракт з американським клубом "Остін", який виступає в Західній конференції МЛС.

Перехід після Євро-2024

Згідно з інсайдерською інформацією, Сваток приєднається до "Остіна" відразу після закінчення Євро-2024, де він виступає за збірну України. Це означає, що американські вболівальники побачать його у складі команди вже в наступному сезоні.

Вплив Сватка на гру "Дніпра-1"

У сезоні-2023/2024 Олександр Сваток провів за "Дніпро-1" 31 матч у всіх турнірах, забив 1 гол і зробив 2 асисти. Його гра відзначалася стабільністю та надійністю, що робило його одним з ключових гравців команди.

Цитата з тренувального табору

"Олександр завжди віддавався на 100% на полі. Його перехід до МЛС буде великим кроком як для нього, так і для українського футболу", - зазначив головний тренер "Дніпра-1".

Нові виклики в МЛС

"Остін" знаходиться в процесі зміцнення свого складу, і прихід такого досвідченого захисника, як Сваток, може стати важливим кроком на шляху до успіху. Команда має амбіції вийти на новий рівень, і присутність українця може значно зміцнити оборону.

Підсумки та прогнози

Перехід Олександра Сватка до "Остіна" відкриває нові можливості як для гравця, так і для американського клубу. Його досвід та майстерність можуть стати важливими чинниками в досягненні високих результатів у МЛС. Вболівальники з нетерпінням чекають на його дебют у новій команді.

Редактор: Виталина Пацкан